Hattyú - Orvos-Esztétikai Klinika"
A hely, ahol a szépség újjászületik!

Januártól segítünk ismét formába lendülni: velünk olvadnak a centik és a kilók!

Célszerű lenne minden életkorban az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás és a mozgás segítségével arra törekedni, hogy az elhízást megelőzzük. Ezzel nagyban hozzájárulunk egészségünk védelméhez is. Az elhízás megelőzése sokkal egyszerűbb, mint a kezelése.

Fontos, hogy a fogyókúránk, alakformálásunk során reális célokat tűzzünk ki és tudatosítsuk magunkban, hogy rövid idő alatt tartós fogyást nem tudunk elérni.

Szinte naponta újabb és újabb fogyókúra csodákról szerezhetünk tu­do­mást, melyek az egyetlen és biztos módszert ígérik a leg­rö­vi­debb időn belül felesleges kilóik leadására. Biológiai okok miatt egészséges fogyás esetén 10 kg testzsír le­fo­gyá­sá­hoz 10 hétre van szükség. A gyors testsúlycsökkenés mindig a szervezet vízháztartásbeli változásaira, és az i­zom­szö­vet leépülésére vezethető vissza. A táplálkozási szokások lassú és ha­tá­sos megváltoztatása, a rendszeres mozgás bevezetése, valamint a hatékony alakformáló eljárások együttesen teszik lehetővé, hogy végre el­ér­jük a régen áhított célt: a megálmodott alakot és az e­gész­sé­ges testsúlyt tartani tudjuk.

Bár az elhízás hátterében számos ok meghúzódhat, mégis leggyakrabban a helytelen életmód: a nem megfelelő táplálkozás, a mozgáshiány következménye. A testsúly növekedésnek indul, ha a kalória bevitel tartósan meghaladja a fizikai aktivitással leadott kalória mennyiséget. A szervezet a felesleges kalóriamennyiséget zsír formájában tárolja. A zsíros és a szénhidrátban gazdag ételek különösen magas kalóriatartalmúak. A mozgás nemcsak azért fontos, mert önmagában is kalóriát éget, hanem különös szerepe van abban, hogy a szervezet nyugalmi állapotában felhasznált energiamennyiséget, vagyis az alapanyagcserét nem engedi csökkenni.
 


Megfelelő étrendet kell kialakítanunk: a napi kalória bevitel kiszámításához irányadó lehet az, hogy a szervezet kalória igénye a fizikai aktivitástól függően 25-50 kcal testsúly kilogrammonként. Pácienseink számára orvosi ellenőrzés mellett, műszeres méréssel végigkövetett, hatékony, biztonságos, jo-jo effektus nélküli módszert nyújtunk a hosszú távú és egészséges testsúlycsök­ken­és megvalósításához. A fogyókúra során egészséges, jó ízű ételek fogyasztása mellett célzott zsírleépítést tudunk megvalósítani úgy, hogy az izomzat erősítése mellett a hiánybetegségek kialakulását is megelőzzük. Nagy hangsúlyt fektetünk a rendszeresség bevezetésére: napi 3 főétkezést javaslunk, mellette bőséges folyadékfogyasztást. Az étrend összeállításában kérjük szakember segítségét, és mindenképpen részesítsük előnyben a fehérjében, rostokban, vitaminokban gazdag, de zsírban és szénhidrátban szegény étrendet!

A rendszeres mozgást vezessük be mindennapjainkba. Természetes nehéz az elmacskásodott izomzatot azonnal munkára bírni, melynek a jelentős zsírtömeget is cipelnie kell. Ezért kezdetben az izomzat passzív mozgatását javasoljuk elektrostimulációs kezeléssel (Ultratone). Az izometriás összehúzódás során izmaink hozzászoknak a folyamatos terheléshez, beindul a méregtelenítés és fokozódik az alapanyagcsere. Majd térjünk át fokozatosan, vagy párhuzamosan olyan mozgásformákra, melyek jól adagolhatóak és nem igénylik, hogy a páciens saját súlyát tartsa, pl.: úszás, biciklizés, kocogás. Kövessük a fokozatosság elvét, de érjük el, hogy a napirendünkben 20 – 60 percet aktív mozgásra szentelünk.
 


Az alakformálás és a súlycsökkentés tekintetében a páciensek számára az a fontos, hogy olyan megoldásokat találjunk problémáira, amelyek hatékonyak, egészségüket nem károsítják, biztonságosak, mindennapi tevékenységüket nem befolyásolják, utókezelést nem igényelnek és a gyógyulási periódus nem tart tovább néhány napnál.

Az egészséges diétát kiegészíthetjük már a kezdetektől Ultratone kezeléssel, amely hatékonyan támogatja a fogyókúrát a kezdeti szakaszától anyagcserét-fokozó, méregtelenítő és keringést élénkítő hatása révén.

A kezelés során az izmok eredésének és tapadásának megfelelően elhelyezett elektródákon keresztül ingerárammal izom-összehúzódásokat hozunk létre, mely hat az izmokon túl a zsírszövetre és a bőrre is: az izmok feszesebbé, tónusosabbá válnak és fel tudjuk őket készíteni a későbbi, természetes mozgás bevezetésére. Az izmok aktiválása révén fokozódik a zsírszövet mobilizálása, mely akár centikben mérhető körfogat-csökkenést  is eredményezhet.  Az Ultratone kezelés során bőrünk feszesebbé, tónusosabbá válik és a cellulit tünetei is mérséklődnek.

A kezeléseket személyre szabott programokkal végezzük. Hetente 2-3 alkalommal javasoljuk a 40 perces kezeléseket, melyet akár a fogyókúra egész idején alkalmazhatunk. Nemcsak a test, hanem az arc kezelésében is fantasztikus eredmények érhetők el a módszer alkalmazásával.
 


 

A súlycsökkenés kapcsán az egyik legnagyobb gondot a bőr feszesség vesztése szokta jelenteni. A legproblémásabb területeken akár a fogyás kezdetétől is bevezethetjük a Venus Legacy kezelést, mely vákuum, radiofrekvenciás energia és pulzáló mágneses mező kombinált hatását alkalmazva újítja meg a kötőszövet feszességet, rugalmasságot és tartást adó rostjait a keringés- és anyagcsere élénkítésével párhuzamosan.  A bőr feszessé, fiatalossá, üdén ragyogóvá válik és képes alkalmazkodni a zsírszövet térfogatcsökkenéséhez. A radiofrekvenciás energia alkalmazásával felgyorsítható a zsírbontás, mely centikben mérhető körfogat csökkenést eredményez és rövidebb időn belül látványossá teszi a diéta eredményét. Az eljárás a körfogat csökkentésen és a bőrfeszesítésen túl a cellulit mérséklésére is kifejezetten alkalmas.

A kezelés fájdalommal nem jár, a kezelt területtől függően fél- másfél óra időtartamot vesz igénybe és kúraszerű alkalmazása javasolt 6-8 héten keresztül, heti 1 alkalommal. Nemcsak a test problémáinak orvoslására alkalmas eljárás, de az arcot is kezelhetjük vele, mely frissebb, üdébb, fiatalosabb megjelenést eredményez és kifejezetten jó a kontúrozó hatása.

Amennyiben a diéta során elértük ideális testsúlyunkat, de a problémás területeken (általában hason, csípőn, belső combon, tokán, háton) maradt még lokalizált zsírtöbblet, mely már diétával vagy természetes mozgással nem ledolgozható, bevezethetjük a CoolTech zsírfagyasztásos eljárását, mely -8 C hűti le a zsírszövetet és az adott területen a zsírsejtek szelektív elhalását és kiürülését eredményezi. Mivel az adott területen csökkent a zsírsejtek száma, így csökkeni fog a terület zsírmegkötő-kapacitása is, mely 6-8 hét alatt 5-10 centiméteres körfogat csökkenést eredményez. A kezelés egy területen 3 alkalommal ismételhető meg 6-8 hetes időközökkel.

A testkezelő eljárásokat a diéta kiegészítéseként alkalmazhatjuk önállóan, vagy akár kombinációban is egy személyre szabott kezelési terv keretében. Gyakorlatunknak megfelelően kezeléseinket mindig orvosi konzultáció előzi meg, melynek keretében a páciens megismeri a választott kezeléseket, annak hatásmechanizmusát, várható eredményét, lehetséges mellékhatását, a hatékonyságát befolyásoló tényezőket és választ kap minden felmerülő kérdésére. A konzultáció során derül fény arra is, hogy a páciens esetében nincs-e egészségügyi ellenjavallata a kezelésnek, illetve, hogy teljesíti-e azokat a kritériumokat, mellyel ideális alanya lesz a kezelésnek. A konzultáció során további életmódbeli és táplálkozási tanácsadás is történik. Amennyiben a konzultáció során felmerül, hogy a súlyfelesleg valamilyen betegség következményeként alakult ki, vagy gyanú támad, hogy az elhízás talaján alakult ki valamilyen egészséget veszélyeztető szövődmény elindítjuk a páciens kivizsgálását is.

Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy pácienseink számára olyan megoldásokat kínáljunk, amelyek egyénre szabottak, hatékonyak, egészségüket nem károsítják, biztonságosak, mindennapi tevékenységüket nem befolyásolják és utókezelést nem igényelnek.

 

Sokak számára jelent problémát a súlycsökkenés során az arcot érintő feszesség-és térfogat-vesztés. Megelőzésként már a diéta kezdetétől alkalmazhatjuk az arcon is az Ultratone kezelés és a Venus Legacy kombinációját. Jelentős kötőszöveti lazaság és kontúrvesztés esetén a vékonyszálas kontúrterápiát alkalmazhatjuk, mely egyedülálló módon adja vissza a fiatalos arcra jellemző kontúrozottságot a saját vonások megőrzése mellett és egyidőben a bőr minőségét is jelentősen javítja tömörebbé, tónusosabbá, fiatalosan ragyogóvá téve az arcot. Szükség szerint a fogyás során az arcon az elvesztett térfogatot hyaluronsavas töltéssel pótolhatjuk a vékonyszálas kontúrkezelést követően.

 

Akció

2018. január 31-ig testkezelésre bejelentkező bérletes pácienseinket egy testsúly-csökkentést elősegítő FiguActive méregtelenítő, étvágy-csökkentő teakeverékkel és a vacsorát helyettesítő, rostokban gazdag sós, vagy édes fehérjeturmix-szal ajándékozzuk meg.

VISSZA

Bejelentkezés

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész legyen kínálatainkból, akcióinkból, híreinkből.

A kezelések hatásosak és fájdalommentesek, de főként azért lettem visszajáró vendég a Hattyú klinikán, mert mindenki segítőkész és nagyszerűen bánnak a páciensekkel.
A Hattyú klinikán mindenki barátságos, a kezelések mellett a szép környezet is pozitív hatással volt rám.
Több bőrgyógyásznál jártam már, de Renáta a legprofibb mindannyiuk között, óriási szakértelme van, ráadásul mindig kedves és mosolygós. Szívesen járok hozzá kezelésekre.
Elsősorban a profi kezelések és az elegáns környezet miatt ajánlom a helyet mindenkinek.
A szülés után nagyon rosszul viseltem a rajtam maradt plusz kilókat, ezért eljöttem Renátához egy Venus Freeze kezelésre, ami a zsírpárnákon kívül a narancsbőrömet is megszüntette. Minden kismamának csak ajánlani tudom.
Imádok napozni és a családommal sokat járunk a tengerpartra nyaralni. Minden évben megvizsgáltatom az anyajegyeimet, mert már többször is előfordult, hogy leégtem és félek a melanómától. Renáta maximális alapossággal vizsgálja át a bőrömet, és magabiztosan dönti el, hogy melyik anyajegy okozhat problémát a későbbiekben.
Régóta problémás volt a bőröm, és a legdrágább arckrémek semmit sem segítettek. Dr. Kriston Renátát egy ismerősöm ajánlotta, és már az első kezelés után szemmel látható volt a javulás az arcomon. A kezelések teljesen fájdalommentesek, mindenkinek csak ajánlani tudom!
A doktornő kellő megértéssel és szakértemmel fordult hozzám és segített kiválasztani a legmegfelelőbb kezelést a problémámra. A hajam nő létemre nagyon ritka és vékonyszálú volt, a mezoterápiás kezelések óta viszont sokkal dúsabbnak és egészségesebbnek látszik az eddiginél.
Ma már idősebb korban is elvárják egy nőtől, hogy fiatalosan nézzen ki. A Hattyú Klinikán az arcom és a dekoltázsom bőrét fiatalíttattam meg, a doktornő profihoz méltóan végezte a munkáját, úgyhogy biztos, hogy 1,5 év múlva is visszajövök egy következő kezelésre.
Nagyon zavart a narancsbőröm, különösen amikor arra gondoltam, hogy mindjárt itt a nyár és bikinire kell vetkőznöm. A cellulit kezelés azonban nagyon pozitív eredményt hozott, ha tudom, milyen hatékony, már évekkel ezelőtt eljövök.
Barátságos fogadtatás, szép környezet, tökéletes szakértelem. Már évek óta járok a doktornőhöz, és nagyon elégedett vagyok vele és a kezeléseivel.
< >