Hattyú - Orvos-Esztétikai Klinika"
A hely, ahol a szépség újjászületik!

Oxigénterápia és carboxyterápia

Jelentős változások történtek az elmúlt évtizedekben a minket körülvevő világban és életmódunkban is: napjainkban a levegő oxigéntartalma 20-21% körül van, ami évszázadokkal ezelőtt még ennek az értéknek körülbelül a kétszerese volt,  nagy méreteket öltött a környezeti szennyezés, túl sok mesterséges anyagot tartalmaznak ételeink, keveset mozgunk, ugyanakkor rengeteg stressz ér bennünket. Ezek a tényezők jelentős mértékben növelik a betegségek kockázatát és felgyorsítják az öregedés folyamatát.
Az oxigénhiány kialakulásához vezethet a környezeti és pszichés terhelésen túl az alkoholfogyasztás, a dohányzás és egyes gyógyszerek szedése.  További kockázati tényezőt jelent az életkor, mivel a vér oxigéntartalma a 30. és 50. életév között 30 % körüli mértékben csökken.
Az élethez az egyik legszükségesebb elem az oxigén. Életfolyamataink nagymértékben igényelnek oxigént, elengedhetetlen nem csak a légzéshez, hanem a toxinok kiürüléséhez is. A testünkben, vérünkben felhalmozott oxigénmennyiség egyrészről meghatározza vitalitásunkat, másrészről csökkenti a fáradtságot és a gyengeséget, illetve fokozza teljesítőképességünket. 

Az oxigén hiányában a szervezetünk nem képes a túlélésre. Agysejtjeink négy percnyi oxigénmegvonás után elhalnak, az izomsejtek fél órát bírnak ki oxigén nélkül. A porc- és csontsejtek valamivel tovább képesek kitartani oxigén hiányában anélkül, hogy nagyobb károsodást szenvednének.
Az oxigénhiány hatására lelassul a vérkeringés, csökkent a sejtszintű anyagcsere-teljesítmény, fáradékonyság lép fel, és felgyorsul az öregedés folyamata. Oxigénhiány esetében az apró hajszálerek átmérője még kisebb lesz. Ezzel gyakorta egy ördögi kör veszi kezdetét: az oxigénszállítást akadályozza a beszűkült hajszálérhálózat, és nagyobb zavarokat is előidézhet.
 Ezekből a tényekből kiindulva már évtizedekkel ezelőtt megfigyelték a CO2 tartalmú gyógyvizek egészségre, különösen a vérkeringésre gyakorolt jótékony hatását. A bőrgyógyászat és az anti-aging medicina különleges felhasználási területévé vált a széndioxid-terápiának és az oxigén-infúziónak. Azok számára, akik a „természetesebb” megoldások irányában nyitottak különösen ígéretes megoldást jelent a carboxyterápia oxigén-infúzióval kombinálva. Nemcsak bőrfiatalítás tekintetében egyedülálló a hatása, de sokrétű alkalmazási lehetőségei révén bevethető az alakformálásban: zsírbontásban, cellulit kezelésében, de akár hajproblémák gyógyításában is. Alkalmazhatjuk a lazává váló, idősödő bőr feszesítésére, az elveszett hidráció mérséklésére, a sebgyógyulás elősegítésére, a bőr frissítésére, a mikrocirkuláció fokozására és különleges, új felhasználási területe az intim rejuvenáció.

Az idő előrehaladtával ugyanis a vérkeringés lelassul, melynek révén kevesebb oxygen jut a sejtekhez. Ennek következtében lelassul, vagy megáll a regenerációs folyamatok összessége.
A kezelés során vékony tűk segítségével, ellenőrzött körülmények között, meghatározott pontokban
CO2-t injektálunk a bőr meghatározott rétegébe, amely kifejezett microkeringés-élénkítő hatása mellett jótékonyan befolyásolja a kollagéntermelést és a sejtmegújulás folyamatát. Ezt követően már tűk nélkül, egy speciális technológia segítségével, a bőr károsodása nélkül tudjuk bejuttatni a 98%-os tisztaságú oxigénmolekulákat a bőrbe, amely tovább fokozza a kötőszövet szerkezeti stabilitását új kollagén-és elasztikus rostok képzésével, növeli a hyaluronsav stabilitását és fokozza az érképződést.
Már egyetlen kezelés is jelentős változásokat eredményez: üde, fiatalosan ragyogó, feszesebb lesz bőrünk, mérséklődik a szem körüli aláárkoltság és elszíneződés, csökken a cellulit mértéke is és bevethető a striak, sőt a lokalizált zsírpárnák elleni küzdelemben is.  A hatás tartósságának fokozására a kezelések ismétlése szükséges. Általában heti 1-2 kombinációs kezelést javaslunk 2-4 hónapon át. Jelentős mellékhatással nem kell számolnunk.

A természetes gázokkal végzett regenerációs kezelés egy olyan természetes gyógymód, amely mentes mindennemű kockázattól és mellékhatástól, önmagában is alkalmazható kezelés, de nagyon jól kombinálható a biostimulációs anti-aging, bőrfiatalító terápiákkal.

VISSZA

Bejelentkezés

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész legyen kínálatainkból, akcióinkból, híreinkből.

A kezelések hatásosak és fájdalommentesek, de főként azért lettem visszajáró vendég a Hattyú klinikán, mert mindenki segítőkész és nagyszerűen bánnak a páciensekkel.
A Hattyú klinikán mindenki barátságos, a kezelések mellett a szép környezet is pozitív hatással volt rám.
Több bőrgyógyásznál jártam már, de Renáta a legprofibb mindannyiuk között, óriási szakértelme van, ráadásul mindig kedves és mosolygós. Szívesen járok hozzá kezelésekre.
Elsősorban a profi kezelések és az elegáns környezet miatt ajánlom a helyet mindenkinek.
A szülés után nagyon rosszul viseltem a rajtam maradt plusz kilókat, ezért eljöttem Renátához egy Venus Freeze kezelésre, ami a zsírpárnákon kívül a narancsbőrömet is megszüntette. Minden kismamának csak ajánlani tudom.
Imádok napozni és a családommal sokat járunk a tengerpartra nyaralni. Minden évben megvizsgáltatom az anyajegyeimet, mert már többször is előfordult, hogy leégtem és félek a melanómától. Renáta maximális alapossággal vizsgálja át a bőrömet, és magabiztosan dönti el, hogy melyik anyajegy okozhat problémát a későbbiekben.
Régóta problémás volt a bőröm, és a legdrágább arckrémek semmit sem segítettek. Dr. Kriston Renátát egy ismerősöm ajánlotta, és már az első kezelés után szemmel látható volt a javulás az arcomon. A kezelések teljesen fájdalommentesek, mindenkinek csak ajánlani tudom!
A doktornő kellő megértéssel és szakértemmel fordult hozzám és segített kiválasztani a legmegfelelőbb kezelést a problémámra. A hajam nő létemre nagyon ritka és vékonyszálú volt, a mezoterápiás kezelések óta viszont sokkal dúsabbnak és egészségesebbnek látszik az eddiginél.
Ma már idősebb korban is elvárják egy nőtől, hogy fiatalosan nézzen ki. A Hattyú Klinikán az arcom és a dekoltázsom bőrét fiatalíttattam meg, a doktornő profihoz méltóan végezte a munkáját, úgyhogy biztos, hogy 1,5 év múlva is visszajövök egy következő kezelésre.
Nagyon zavart a narancsbőröm, különösen amikor arra gondoltam, hogy mindjárt itt a nyár és bikinire kell vetkőznöm. A cellulit kezelés azonban nagyon pozitív eredményt hozott, ha tudom, milyen hatékony, már évekkel ezelőtt eljövök.
Barátságos fogadtatás, szép környezet, tökéletes szakértelem. Már évek óta járok a doktornőhöz, és nagyon elégedett vagyok vele és a kezeléseivel.
< >