Hattyú - Orvos-Esztétikai Klinika"
A hely, ahol a szépség újjászületik!

Pigmentfoltok kezelése

Bőrünk legfelső és középső rétegének határán, a hámréteg legalsó, basalis sejtsorában helyezkednek el elszórtan a melanocytak, melyek a tirozinaz enzim hatására a bőr természetes színét adó melanin pigmentet termelik. Ez a pigment határozza meg bőrünk, hajunk és szemünk természetes színét. Kulcsfontosságú szerepe van a bőr UV sugarakkal szembeni védelmében: a sejtek genetikai állományát óvja.

Genetikai faktorok, egyes betegségek és bizonyos hormonális hatások következményeként, valamint bőrsérülések és az öregedés következtében a melanocytak számában és működésében változás állhat be, melynek következtében a pigment-eloszlás egyenetlenebbé válik, és hiperpigmentáció, azaz barna foltok jelennek meg. A nők mintegy 30%-ának vannak ilyen zavaró tünetei, elsősorban az arcon és a kézfejen.  A ráncok és a bőr megereszkedése mellett a harmadik leggyakoribb tünet, amelyet az öregedés jeleként értékelhetünk.

Bár legtöbbször ártalmatlan jelenségről van szó, viszont esztétikai szempontból rendkívül zavaróak lehetnek. Amennyiben megjelentek, a napfény további hatására lényegesen sötétebbekké válhatnak.

Számos típusát ismerjük:

A májfoltok és a szeplők a napsütés következményeként alakulnak ki, ezért a napfénynek kitett testtájakon, az arcon, a kézen és a karon jelennek meg elsősorban. Változatos alakúak és méretűek lehetnek, egyesek halványak, mások közülük sötétebbek lehetnek.

Hormonális hatások során általában szimmetrikusan jelentkezhet barnás, éles szélű, szabálytalan alakú, kisebb-nagyobb elszíneződés elsősorban  fiatal nők arcán: a felső ajak felett, a homlokon, vagy az arccsonton. A terhes nők 90 százalékánál megfigyelhető. Okozhatja fogamzásgátló tabletták szedése is.

Bőrsérülés gyógyulása, vagy gyulladásos folyamatokat követően gyakran láthatunk maradványtünetként barnás, lapos elszíneződést. Ez gyakran megfigyelhető acnes panasszal küzdőknél, de előidézhetik kozmetikai kezelések, lézeres kezelés, vagy kémiai hámlasztás, amennyiben nem vagyunk kellően körültekintőek a fényvédelmet illetően.

Egyes endokrinológiai betegségek: például a pajzsmirigy túlzott aktivitása is eredményezhet az arcon megjelenő hiperpigmentációt.

Elsősorban azoknál a világosabb bőrű pácienseknél számíthatunk pigmentfoltokra, akik sok időt töltenek a napon, illetve gyakran járnak szoláriumba. Vannak olyan szakmák is, ahol még inkább ki vannak téve a pigmentfoltosodás veszélyének az ott dolgozók, illetve bizonyos élethelyzetekben mi magunk is találkozhatunk ennek veszélyével: ilyenkor bizonyos vegyi anyagok (növényi nedvek, a parfümök illatanyagai) és a fény együttes hatására olyan gyulladásos bőrreakciók alakulhatnak ki, amelyek túlpigmentálódás hátrahagyásával gyógyulnak.

VISSZA

Bejelentkezés

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész legyen kínálatainkból, akcióinkból, híreinkből.

A kezelések hatásosak és fájdalommentesek, de főként azért lettem visszajáró vendég a Hattyú klinikán, mert mindenki segítőkész és nagyszerűen bánnak a páciensekkel.
A Hattyú klinikán mindenki barátságos, a kezelések mellett a szép környezet is pozitív hatással volt rám.
Több bőrgyógyásznál jártam már, de Renáta a legprofibb mindannyiuk között, óriási szakértelme van, ráadásul mindig kedves és mosolygós. Szívesen járok hozzá kezelésekre.
Elsősorban a profi kezelések és az elegáns környezet miatt ajánlom a helyet mindenkinek.
A szülés után nagyon rosszul viseltem a rajtam maradt plusz kilókat, ezért eljöttem Renátához egy Venus Freeze kezelésre, ami a zsírpárnákon kívül a narancsbőrömet is megszüntette. Minden kismamának csak ajánlani tudom.
Imádok napozni és a családommal sokat járunk a tengerpartra nyaralni. Minden évben megvizsgáltatom az anyajegyeimet, mert már többször is előfordult, hogy leégtem és félek a melanómától. Renáta maximális alapossággal vizsgálja át a bőrömet, és magabiztosan dönti el, hogy melyik anyajegy okozhat problémát a későbbiekben.
Régóta problémás volt a bőröm, és a legdrágább arckrémek semmit sem segítettek. Dr. Kriston Renátát egy ismerősöm ajánlotta, és már az első kezelés után szemmel látható volt a javulás az arcomon. A kezelések teljesen fájdalommentesek, mindenkinek csak ajánlani tudom!
A doktornő kellő megértéssel és szakértemmel fordult hozzám és segített kiválasztani a legmegfelelőbb kezelést a problémámra. A hajam nő létemre nagyon ritka és vékonyszálú volt, a mezoterápiás kezelések óta viszont sokkal dúsabbnak és egészségesebbnek látszik az eddiginél.
Ma már idősebb korban is elvárják egy nőtől, hogy fiatalosan nézzen ki. A Hattyú Klinikán az arcom és a dekoltázsom bőrét fiatalíttattam meg, a doktornő profihoz méltóan végezte a munkáját, úgyhogy biztos, hogy 1,5 év múlva is visszajövök egy következő kezelésre.
Nagyon zavart a narancsbőröm, különösen amikor arra gondoltam, hogy mindjárt itt a nyár és bikinire kell vetkőznöm. A cellulit kezelés azonban nagyon pozitív eredményt hozott, ha tudom, milyen hatékony, már évekkel ezelőtt eljövök.
Barátságos fogadtatás, szép környezet, tökéletes szakértelem. Már évek óta járok a doktornőhöz, és nagyon elégedett vagyok vele és a kezeléseivel.
< >