Hattyú - Orvos-Esztétikai Klinika"
A hely, ahol a szépség újjászületik!

Rosacea és érkezelés

Az értágulatok – akár arcon, akár a lábszárakon jelennek meg – rendkívül zavaróak lehetnek esztétikai szempontból, hiszen nehezen rejthetők el. Az életkortól függetlenül jelenhetnek meg, hátterükben genetikai tényezők állhatnak vagy hormonális okokra visszavezethetően alakulhatnak ki. Az értágulatoknak több típusát különböztetjük meg:

Hajszálértágulat: felszínesen elhelyezkedő, vékony, max. 1 mm átmérőjű kitágult érszakasz jellegzetesen bíboros, lilás-vörös színben. Leggyakrabban az arcon, elsősorban az orr körül, az állon és az orcákon láthatóak, de időnként az alsó végtagon is megjelenhetnek.

Seprűvéna: az alsó végtagon, elsősorban a lábszárakon figyelhetőek meg. A klinikai képe rendkívül jellemző: egy pontból sugárszerűen vékony erek ágaznak szét.

Visszerek: az alsó végtagon jelennek meg elsősorban, mégpedig azokon a területeken, amelyek fokozott hidrosztatikai nyomásnak vannak kitéve. Átmérőjük és színük rendkívül változatos lehet: a bíbortól a kékes-zöld színig terjedhet. Szubjektív panaszt is okozhatnak: fáradt-láb érzés jelenhet meg terhelésre. A lézeres kezelés szempontjából a 3 mm átmérőnél nem nagyobb erek ideálisak.

Tűzfolt: leggyakrabban a tarkótájon találkozhatunk vele, gyakran már a születéskor is észlelhető. Élénkvörös színű, a bőrből általában nem emelkedik ki.

Haemangioma: a bőrfelszínből laposan, vagy félgömbszerűen előemelkedő, változó nagyságú bíbor vagy lila színű, békés képletek. Jóindulatú elváltozások, de sérülékenyek és jelentős vérzés forrásává is válhatnak.

Rosacea: a faggyúmirigyekhez köthető, genetikai háttérrel rendelkező kórkép, melynek első stádiumában elsősorban az erek érintettsége jellemző. Fizikai, emocionalis vagy egyéb hatásra arcunkon az erek hirtelen kitágulnak, ami bőrpírt eredményez. Miután a hatás elmúlt a bőrpír is visszahúzódik. Egy idő után azonban az erek egy része elveszíti alkalmazkodóképességét és tágan maradva egy állandósult bőrpírt eredményez az arcon több-kevesebb tágult hajszálér kíséretében. A lézeres kezelés egyedülálló módon hatékony mind a bőrpír mérséklésében, mind az arcon megjelenő hajszálerek kezelésében.


Kezelés menete

A bőrbe hatoló hosszú impulzusú Nd-YAG lézerfény-nyaláb elnyelődik a hemoglobinban, azaz a vérfestékben. A vérfesték kicsapódva egy stopot hoz létre az érben, melynek megszűnik a friss vér-utánpótlása majd rövid idő múlva a sérült ér felszívódik.

A lézer segítségével bármelyik testfelületen kialakuló éreredetű képlet kezelésére nyílik lehetőség: leggyakrabban az arcon és a lábszáron kerül sor kezelésre. A lézerkezelésnek számos előnye van: nagyon pontosan irányítható, precízen megszabható az alkalmazott energia, így nem károsítja az ép szöveteket és nem hagy nyomot az egészséges bőrfelületen. A kezelés ideje a kezelendő felület nagyságától függ. A kezelés enyhe melegségérzéssel jár, de kifejezett fájdalom nem jellemzi.

A hajszálerek tekintetében végleges megoldásnak tekinthető, gyors és látványos eredményt ad: a kisebb hajszálerek már 1 kezelés után eltűnnek, a nagyobbak kezelésről kezelésre halványodnak. Általában 1-3 kezelés javasolt.


Utókezelés

A kezelést követően a bőr piros, duzzadt és viszkető lehet, mely pár órán át, esetleg 1-2 napig állhat fenn. A terület hűtése, cink-tartalmú, bőrnyugtató paszta alkalmazása javasolt helyileg. A kezelés után fokozott fényvédelem javasolt.


Ellenjavallatok

  • terhesség, szoptatás
  • aktív fertőzés, gyulladásos folyamat a kezelendő bőrfelszínen
  • kóros hegesedésre (keloid) való hajlam
  • cukorbetegség, kötőszöveti, autoimmun megbetegedés, immunszuppresszív kezelés
  • epilepsia
  • előző lézeres kezelés során fellépő problémás bőrtünetek
  • fényérzékenyítő gyógyszerek szedése


Mellékhatások

Viszketés, duzzanat, pirosság: a kezelést követően a bőr piros, duzzadt és viszkető lehet, mely pár órán át, esetleg 1-2 napig állhat fenn.

Fertőzés: lézeres kezelést követően bakteriális, gombás vagy virális fertőzés alakulhat ki. Leggyakrabban a herpes vírus aktivizálódása figyelhető meg.

Kezelés utáni bőrszín eltérések: a lézeres érkezelés során a bőrben gyulladás keletkezik, mely gyógyulása esetenként túlpigmentálódást, vagy alulpigmentálódást okozhat. A bőrtónus változása pár héttel a kezelés után jelentkezhet, mely később kezelés nélkül is visszahúzódik.

 

ÁRLISTA MEGTEKINTÉSE

VISSZA

Bejelentkezés

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész legyen kínálatainkból, akcióinkból, híreinkből.

A kezelések hatásosak és fájdalommentesek, de főként azért lettem visszajáró vendég a Hattyú klinikán, mert mindenki segítőkész és nagyszerűen bánnak a páciensekkel.
A Hattyú klinikán mindenki barátságos, a kezelések mellett a szép környezet is pozitív hatással volt rám.
Több bőrgyógyásznál jártam már, de Renáta a legprofibb mindannyiuk között, óriási szakértelme van, ráadásul mindig kedves és mosolygós. Szívesen járok hozzá kezelésekre.
Elsősorban a profi kezelések és az elegáns környezet miatt ajánlom a helyet mindenkinek.
A szülés után nagyon rosszul viseltem a rajtam maradt plusz kilókat, ezért eljöttem Renátához egy Venus Freeze kezelésre, ami a zsírpárnákon kívül a narancsbőrömet is megszüntette. Minden kismamának csak ajánlani tudom.
Imádok napozni és a családommal sokat járunk a tengerpartra nyaralni. Minden évben megvizsgáltatom az anyajegyeimet, mert már többször is előfordult, hogy leégtem és félek a melanómától. Renáta maximális alapossággal vizsgálja át a bőrömet, és magabiztosan dönti el, hogy melyik anyajegy okozhat problémát a későbbiekben.
Régóta problémás volt a bőröm, és a legdrágább arckrémek semmit sem segítettek. Dr. Kriston Renátát egy ismerősöm ajánlotta, és már az első kezelés után szemmel látható volt a javulás az arcomon. A kezelések teljesen fájdalommentesek, mindenkinek csak ajánlani tudom!
A doktornő kellő megértéssel és szakértemmel fordult hozzám és segített kiválasztani a legmegfelelőbb kezelést a problémámra. A hajam nő létemre nagyon ritka és vékonyszálú volt, a mezoterápiás kezelések óta viszont sokkal dúsabbnak és egészségesebbnek látszik az eddiginél.
Ma már idősebb korban is elvárják egy nőtől, hogy fiatalosan nézzen ki. A Hattyú Klinikán az arcom és a dekoltázsom bőrét fiatalíttattam meg, a doktornő profihoz méltóan végezte a munkáját, úgyhogy biztos, hogy 1,5 év múlva is visszajövök egy következő kezelésre.
Nagyon zavart a narancsbőröm, különösen amikor arra gondoltam, hogy mindjárt itt a nyár és bikinire kell vetkőznöm. A cellulit kezelés azonban nagyon pozitív eredményt hozott, ha tudom, milyen hatékony, már évekkel ezelőtt eljövök.
Barátságos fogadtatás, szép környezet, tökéletes szakértelem. Már évek óta járok a doktornőhöz, és nagyon elégedett vagyok vele és a kezeléseivel.
< >