Hattyú - Orvos-Esztétikai Klinika"
A hely, ahol a szépség újjászületik!

Zsírbontás Aqualyx injekciós kúrával

Hazánkban is megfigyelhető tendencia, hogy az elvégzett alakformáló beavatkozások száma évről-évre drámaian nő. A páciensek részéről fellépő igény eredményeként évről-évre modernebb, hatékonyabb megoldását lehetővé tevő, biztonságos eljárások jelennek meg.

Az Aqualyx  injekciós zsírbontó eljárás az első klinikailag igazolt, hatékony műtétmentes alakformáló megoldás, amely biztonsággal és eredményesen semmisíti meg a zsírsejteket férfiak és nők esetében egyaránt. Segítségével  a diétával és mozgással nem ledolgozható, lokalizált, hason, combon, derékon, csípőn, valamint a toka területén és a térdek belső felszínén felhalmozódó zsírpárnák hatékony és gyors kezelésére nyílik lehetőség.

Az Aqualyx egy olyan mikro-zselatinos oldat, mely fokozatosan felszabaduló, biokompatibilis, felszívódó, zsírbontó hatású dezoxicholsavat tartalmaz. Ez az epesav fajta természetesen is előfordul a szervezetünkben. Zsírbontó hatásán túl a bőr kötőszöveti rétegében létrehozott steril gyulladás révén bőrfeszesítő hatással is rendelkezik. Így a zsírbontás során a zsírszövetben bekövetkező térfogatváltozást jól tudja követni a bőr is, nem válik esztétikailag zavaróvá meglazulása.
 

A kezelés menete

A felszíni és vezetéses érzéstelenítést követően speciális szúrási technikával célzottan a zsírszövetbe injektáljuk és egyenletesen eloszlatjuk az  epesavat, amely lebontja a zsírsejtek falát, így a sejtekben lévő zsírsavak kiszabadulnak. Az ily módon megsérült zsírsejtek nem képesek regenerálódni és felszívódnak: így az adott területen a zsírsejtek számának csökkentésével a zsírtároló kapacitást is mérsékeljük. A kiáramló zsír és a szövettörmelék a vér-és nyirokkeringés révén a májba jut, ahol a máj enzimrendszere segítségével alakul át és 2 hét alatt kiürül a szervezetből a természetes anyagcsere utakon keresztül.

Tapasztalatok szerint kis zsírfelesleg eltűntetésre , például a toka területén akár 1-2 kezelés is elégendő lehet. Nagyobb zsírfeleslegnél általában 3 kezelés után látható jelentős javulás, de egyes esetekben 4-6 kezelésre is szükség lehet.

A kezelések között 21 napnak el kell telnie, de a legoptimálisabb eredményt úgy tudjuk elérni, ha a kezelést az azt megelőzőtől számított 23-25. napon végezzük el.

A kezelések előtt multipolaris radiofrekvencia és pulzáló mágneses mező hatását kombináló eljárással készítjük elő a zsírbontásra az adott területet.  A zsíroldást követően pedig a nyirok-és vérkeringés, valamint a méregtelenítés fokozására hullámmasszázs következik.

A beavatkozás a páciens részéről nem igényel semmilyen előkészítést és kényelmetlen utókezelést. Kérésünk csupán arra szokott irányulni, hogy a kezelés hatékonysága érdekében a bő folyadékfogyasztás mellett minimálisan csökkentsük a bevitt szénhidrát-és zsírmennyiséget. Ennek megvalósulását, valamint a zsíroldás hatékonyságát a szervezet bioelektromos ellenállásának mérésével követjük nyomon. A módszer a páciens aktív közreműködésével tartós, centiméterekben mérhető körfogat csökkenést adó eredményt biztosít.

Gyakorlatunknak megfelelően pácienseink kezelését orvosi konzultáció előzi meg igény- és állapotfelmérés céljából.  Ennek keretében szakmai szempontból összeállítjuk legideálisabb kezelési tervet, akár több módszer együttes alkalmazásával.

A páciens megismeri a választott kezeléseket, annak hatásmechanizmusát, várható eredményét, lehetséges mellékhatását, a hatékonyságát befolyásoló tényezőket és választ kap minden felmerülő kérdésére. A konzultáció során derül fény arra is, hogy a páciens esetében nincs-e egészségügyi ellenjavallata a kezelésnek, illetve, hogy teljesíti-e azokat a kritériumokat, mellyel ideális alanya lesz a kezelésnek. A konzultáció során további életmódbeli és táplálkozási tanácsadás is történik. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy pácienseink számára olyan megoldásokat kínáljunk, amelyek egyénre szabottak, hatékonyak, egészségüket nem károsítják, biztonságosak, mindennapi tevékenységüket nem befolyásolják és utókezelést nem igényelnek.
 

Ellenjavallatok

A kezelést nem végezhetjük el  lipodisztrófia esetén, lázas állapotban, bizonyos belgyógyászati és immunológiai kórképek fennállásakor.  Várandósság és szoptatás,valamint  21 év alatti és 60 év fölötti életkorban szintén nem kezelünk. Az injekcióhoz lidocaint keverünk, így allergia esetén a kezelőorvos tájékoztatása szükséges .

 

Mellékhatások

Az injekciózott területen tapasztalhatunk átmeneti, néhány órán keresztül fennálló duzzanatot, kipirosodást, érzékenységet. Különösen a toka kezelése esetén gyakori a terület átmeneti megnagyobbodása. Beszámoltak néhány esetben a bőr alatt kialakuló csomósodásról a kezelést követően.

Az esetleges véraláfutásokat Arnica krémmel javasolt kezelni.  Különösen a toka és az alhasi terület kezelésekor léphet fel elnehezedő érzet, ezt szorító ruhák viselésével csökkenthetjük.
 

Utókezelés

Aqualyx zsírbontó kezelés után 5 napon át nem végezhető masszázs, rádiófrekvenciás kezelés, kriokezelés a kezelt területen, illetve kerülni kell az intenzív fizikai tevékenységeket, sportolást, az extrem hő-és fényhatást.. Javasolt a megnövelt vízfogyasztás a kezelési kúra során, a szervezet kiválasztó folyamatainak támogatására, illetve kiegészítő kezelésként az orvosi nyomásterápia a nyirokkeringés fokozására. Az injekciózást követően 12 órán keresztül kerülni kell a  kozmetikumok alkalmazását a kezelt területen.

Ha fájdalomcsillapítás érez szükséges a kezelés után, akkor paracetamol tartalmú készítményt alkalmazását javasoljuk, a kezelés előtt és a kúra során a vérhígító hatású készítményeket, pl. aszpirint mellőzése ajánlott.

 

ÁRLISTA MEGTEKINTÉSE

VISSZA

Bejelentkezés

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész legyen kínálatainkból, akcióinkból, híreinkből.

A kezelések hatásosak és fájdalommentesek, de főként azért lettem visszajáró vendég a Hattyú klinikán, mert mindenki segítőkész és nagyszerűen bánnak a páciensekkel.
A Hattyú klinikán mindenki barátságos, a kezelések mellett a szép környezet is pozitív hatással volt rám.
Több bőrgyógyásznál jártam már, de Renáta a legprofibb mindannyiuk között, óriási szakértelme van, ráadásul mindig kedves és mosolygós. Szívesen járok hozzá kezelésekre.
Elsősorban a profi kezelések és az elegáns környezet miatt ajánlom a helyet mindenkinek.
A szülés után nagyon rosszul viseltem a rajtam maradt plusz kilókat, ezért eljöttem Renátához egy Venus Freeze kezelésre, ami a zsírpárnákon kívül a narancsbőrömet is megszüntette. Minden kismamának csak ajánlani tudom.
Imádok napozni és a családommal sokat járunk a tengerpartra nyaralni. Minden évben megvizsgáltatom az anyajegyeimet, mert már többször is előfordult, hogy leégtem és félek a melanómától. Renáta maximális alapossággal vizsgálja át a bőrömet, és magabiztosan dönti el, hogy melyik anyajegy okozhat problémát a későbbiekben.
Régóta problémás volt a bőröm, és a legdrágább arckrémek semmit sem segítettek. Dr. Kriston Renátát egy ismerősöm ajánlotta, és már az első kezelés után szemmel látható volt a javulás az arcomon. A kezelések teljesen fájdalommentesek, mindenkinek csak ajánlani tudom!
A doktornő kellő megértéssel és szakértemmel fordult hozzám és segített kiválasztani a legmegfelelőbb kezelést a problémámra. A hajam nő létemre nagyon ritka és vékonyszálú volt, a mezoterápiás kezelések óta viszont sokkal dúsabbnak és egészségesebbnek látszik az eddiginél.
Ma már idősebb korban is elvárják egy nőtől, hogy fiatalosan nézzen ki. A Hattyú Klinikán az arcom és a dekoltázsom bőrét fiatalíttattam meg, a doktornő profihoz méltóan végezte a munkáját, úgyhogy biztos, hogy 1,5 év múlva is visszajövök egy következő kezelésre.
Nagyon zavart a narancsbőröm, különösen amikor arra gondoltam, hogy mindjárt itt a nyár és bikinire kell vetkőznöm. A cellulit kezelés azonban nagyon pozitív eredményt hozott, ha tudom, milyen hatékony, már évekkel ezelőtt eljövök.
Barátságos fogadtatás, szép környezet, tökéletes szakértelem. Már évek óta járok a doktornőhöz, és nagyon elégedett vagyok vele és a kezeléseivel.
< >