Hattyú - Orvos-Esztétikai Klinika"
A hely, ahol a szépség újjászületik!

Rosacea

A rosacea nagyon gyakori bőrbetegség. Leggyakrabban a 40-60 éves korosztály érintett, enyhe női dominancia figyelhető meg, de férfiaknál általában súlyosabb formában jelentkeznek a tünetek.

A betegség alapja a faggyúmirigyek érintettségén túl a bőr ereinek vegetatív beidegzésében rejlő eltérés - ezt igazolja a gyakori társulása a migrénnel.

Háttere meglehetősen összetett: genetikai tényezőkön túl környezeti faktorok is provokálhatják a kórképet. Jellegzetesen fokozott érválaszt provokálnak a forró, fűszeres, zsíros ételek, a koffein, az alkohol, az erős hideg, az UV sugárzás, illetve az emocionalis hatások. Bizonyos betegségekkel is összefüggést mutat a kórkép: magas vérnyomás, vagy gyomorproblémák esetén gyakran megfigyelhető a rosacea társulása, illetve a hormonális hátterét igazolhatja, hogy gyakran menopauza után észlelhetjük. Előfordulhat, hogy az arc bőrén rosaceas tünetek megjelenése esetén nagyobb számban vannak jelen Demodex folliculorum atkák.

Kezdetben jellegzetesen az orcákon még csak a provokáló tényezők váltanak ki értágulatot, mely elpirulást eredményez. A kezdeti stádiumban a kiváltó ok megszűnését követően az erek összeszűkülnek és a bőrpír megszűnik. Egy idő után viszont néhány ér elveszíti alkalmazkodóképességét, tulajdonképpen „lebénul” és állandósult bőrpír jelenik meg az orcákon, esetleg 1-1 tágult hajszálér kíséretében. Ilyenkor mérsékelt oedema is jelentkezhet az orcákon. A későbbiekben gyulladt, esetleg gennyes kiütések jelenhetnek meg és érintetté válik az orr, esetleg a homlok és az áll is.  A betegség késői szakaszára a kötőszövet túlszaporodása jellemző, amely akár torzító méreteket is ölthet az arc egyes részein. Egyes betegeknél a bőrtüneteket szemtünetek is kísérhetik.

 

Kezelés

A kórkép nem gyógyítható, de megfelelő kezeléssel karbantartható és a romló tendencia lassítható. Ajánlott a kórképet provokáló tényezők mellőzése és speciális diéta bevezetése.

Az arc tisztításakor nagyon fontos, hogy ne szárítsuk túl és ne irritáljuk a bőrt, a radírozást kerüljük. Egyes esetekben hatékonyak a kéntartalmú lemosók, rázókeverékek, máskor antibiotikum tartalmú gélt vagy krémet kap a páciens, hatásos lehet a lokálisan alkalmazott isotretinoin is.

Súlyosabb esetben a lokális kezelést szisztémás terápiával egészítjük ki. Választhatunk tetracyclin, vagy metronidazol hatóanyag tartalmú antibiotikum kúrát, vagy makacs esetekben az isotretinoin is szóba jön.

Az értágulatok mérséklésében, az erek alkalmazkodóképességének fokozásában és a gyulladásos tünetek csökkentésében a fénymentes időszakban hatékony megoldást kínálhat az ELOS technológia és a lézeres kezelés, amely akár hosszú időre is tünetmentessé teheti a folyamatot.

 

ÁRLISTA MEGTEKINTÉSE

VISSZA

Kapcsolódó kezeléseink: Anyajegyek , Melanoma , A pattanásos bőr , Vírusos szemölcsök

Bejelentkezés

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész legyen kínálatainkból, akcióinkból, híreinkből.

A kezelések hatásosak és fájdalommentesek, de főként azért lettem visszajáró vendég a Hattyú klinikán, mert mindenki segítőkész és nagyszerűen bánnak a páciensekkel.
A Hattyú klinikán mindenki barátságos, a kezelések mellett a szép környezet is pozitív hatással volt rám.
Több bőrgyógyásznál jártam már, de Renáta a legprofibb mindannyiuk között, óriási szakértelme van, ráadásul mindig kedves és mosolygós. Szívesen járok hozzá kezelésekre.
Elsősorban a profi kezelések és az elegáns környezet miatt ajánlom a helyet mindenkinek.
A szülés után nagyon rosszul viseltem a rajtam maradt plusz kilókat, ezért eljöttem Renátához egy Venus Freeze kezelésre, ami a zsírpárnákon kívül a narancsbőrömet is megszüntette. Minden kismamának csak ajánlani tudom.
Imádok napozni és a családommal sokat járunk a tengerpartra nyaralni. Minden évben megvizsgáltatom az anyajegyeimet, mert már többször is előfordult, hogy leégtem és félek a melanómától. Renáta maximális alapossággal vizsgálja át a bőrömet, és magabiztosan dönti el, hogy melyik anyajegy okozhat problémát a későbbiekben.
Régóta problémás volt a bőröm, és a legdrágább arckrémek semmit sem segítettek. Dr. Kriston Renátát egy ismerősöm ajánlotta, és már az első kezelés után szemmel látható volt a javulás az arcomon. A kezelések teljesen fájdalommentesek, mindenkinek csak ajánlani tudom!
A doktornő kellő megértéssel és szakértemmel fordult hozzám és segített kiválasztani a legmegfelelőbb kezelést a problémámra. A hajam nő létemre nagyon ritka és vékonyszálú volt, a mezoterápiás kezelések óta viszont sokkal dúsabbnak és egészségesebbnek látszik az eddiginél.
Ma már idősebb korban is elvárják egy nőtől, hogy fiatalosan nézzen ki. A Hattyú Klinikán az arcom és a dekoltázsom bőrét fiatalíttattam meg, a doktornő profihoz méltóan végezte a munkáját, úgyhogy biztos, hogy 1,5 év múlva is visszajövök egy következő kezelésre.
Nagyon zavart a narancsbőröm, különösen amikor arra gondoltam, hogy mindjárt itt a nyár és bikinire kell vetkőznöm. A cellulit kezelés azonban nagyon pozitív eredményt hozott, ha tudom, milyen hatékony, már évekkel ezelőtt eljövök.
Barátságos fogadtatás, szép környezet, tökéletes szakértelem. Már évek óta járok a doktornőhöz, és nagyon elégedett vagyok vele és a kezeléseivel.
< >