A hely, ahol a szépség újjászületik!

Dr. Kriston Renáta

1997-ben végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, majd a miskolci Semmelweis Kórház Bőrgyógyászatán helyezkedtem el. A kitűnő szakemberek által vezetett, nagy forgalmú osztály jó alapokat adott további szakmai fejlődésemhez. 2005-ben tettem le a szakvizsgámat bőrgyógyászatból és 2006. óta magánbőrgyógyászként praktizálok.

2008-2013 között a nagy múltú Istenhegyi Klinika bőrgyógyásza voltam, majd 2014-2016 között a Mens Mentis Egészségközpontban is dolgoztam, ahol lehetőségem nyílt – a társszakmákkal való szoros együttműködés eredményeként- szakmám igazi sokszínűségének megélésére.

Munkám során alkalmam nyílt arra, hogy az esztétikai bőrgyógyászat alapjait is elsajátíthassam. Vallom azt, hogy esztétikai bőrgyógyászatot jól csak megfelelő klasszikus bőrgyógyászati alapok birtokában lehet végezni. 2008-2015. között a Fehérhajó Revital Center esztétikai bőrgyógyászaként igyekeztem mentoromtól, Dr.Balogh Györgytől kapott, a klasszikus bőrgyógyászati alapokra épülő esztétikai orvoslásban megszerzett tudásomat minél inkább szélesíteni és egyre holisztikusabbá tenni. Igazi kiteljesedést hozott a szakmámban az, amikor lehetőségem nyílt e két, egymástól elkülönülő, de mégis szorosan egybefonódó terület együttes gyakorlására. 2008 óta sokat tettem azért, hogy az esztétikai dermatológia megkapja a megérdemelt szakmai megbecsültségét.

Napról-napra bővül az a tudástár, ami ezt a két területet jellemzi: új kutatási eredmények, módszerek, beavatkozási lehetőségek látnak napvilágot. Igazi kihívásnak tekintem, hogy lépést tartva a klasszikus és esztétikai bőrgyógyászat új kutatási eredményeivel a hazai szakmai rendezvényeken túl külföldi kongresszusokon is részt vegyek. Mindig nagy hangsúlyt fektettem arra, hogy a világtrendekkel lépést tartva elsajátítsam és alkalmazzam az itt megismert eljárásokat, kezelési módszereket.

2015-ben nyitottam meg saját klinikámat, a Hattyú Orvosesztétikai Klinikát, mely három fő profillal rendelkezik: klasszikus bőrgyógyászat, esztétikai bőrgyógyászat/orvosi kozmetika és orvosi alakformálás. Munkánkat a holisztikus, a páciens egészét szemlélő munka jellemzi mind az esztétika, mind az egészség megőrzése, mind az anti-aging területén. Így számos társszakmával: nőgyógyászat, belgyógyászat, endokrinológia, dietetika együttműködve és laborháttérrel kiegészülve igyekszünk komplex, magas színvonalú ellátást biztosítani pácienseinknek.

Szakmánkban elengedhetetlen, hogy rendelkezzünk megfelelő szakmai alaptudással, szépérzékkel és jó kézügyességgel, de tudásunk bővítése, a világtrendekkel való lépéstartás, képzéseken való részvétel napi tevékenységünk része kell, hogy legyen. Így tudjuk csak biztosítani pácienseink számára a leghatékonyabb, legbiztonságosabb és legkorszerűbb, számukra a legjobb eredményt adó kezeléseket.

Nemcsak tudásom bővítésére, de átadására is fektetek hangsúlyt: hivatalos magyarországi trénere és szakértője vagyok az Ipsen cég botulinum toxinjának, a Dysportnak, az Allergan cég által forgalmazott hyaluronsavnak, a Juvedermnek és a Sinclair cég termékének, az arcemelő hatású, felszívódó Silhouette soft szálnak.

Napjainkban egyre nagyobb gondot fordítunk egészségünk védelmére, a betegségek megelőzésére. Az egészség értékké vált: ahhoz, hogy a magánéletben és a munkahelyünkön is sikeresek legyünk, elengedhetetlen feltétel a testi-lelki jólét és a harmonikus megjelenés. Én is ezt a holisztikus szemléletet tekintem hitvallásomnak munkám során és ennek elérésében igyekszem a leghatékonyabb eljárásokkal segíteni pácienseimnek.

Dr. Kriston Renáta