A hely, ahol a szépség újjászületik!

Kémiai peeling kezelések – felszínes hámlasztó eljárások

A felszínes kémiai hámlasztó peeling kezelések célja: bőrmegújítás, ránctálanítás, pigmentfoltos, aknés bőr kezelése különböző koncentrációjú és pH-jú savakkal

A bőrtípusnak megfelelő, következetes bőrápolás mellett is megjelenhetnek olyan bőrproblémák, melyek jól kezelhetők különböző típusú hámlasztással. A peeling típusát és erősségét aszerint határozzuk meg, hogy milyen bőrproblémát szeretnénk kezelni és a bőr milyen mélységében szeretnénk kifejteni az ehhez szükséges hatást.

Kinek javasolt?

Fiatal korban az acne, illetve annak talaján kialakuló hegek, elszíneződések, a grízes tapintatú bőr, a már megjelenő striak kezelhetők eredményesen megfelelően kiválasztott peelingekkel, míg a későbbiekben általános anti-aging és a fénykárosodás okozta bőrhibák korrigáló hatását emelhetjük ki. Akár önálló kezelésként, akár nagyobb, anti-aging beavatkozások közötti fenntartó kezelésként is kiválóan alkalmazhatók elsősorban az arc, nyak, dekoltázs bőrének szépítésére, de indikációtól függően a test egyéb területein is bevethetők.

A peeling segítségével hatékonyan tudjuk kezelni a bőrfelszín színbeli és felszínbeli egyenetlenségeit, leválasztva az elhalt hámsejtek vékonyabb-vaskosabb pajzsszerű rétegét, mintegy fellélegzik a bőrünk és akár a mindennapi bőrápolásunk is hatékonyabbá válik ezáltal.

Milyen peelingeket alkalmazhatunk?

Fiatal bőrön, vagy a bőröregedés kezdődő tünetei esetén alkalmazhatjuk az Easy Droxy Complex Peelt, amely gyümölcssavak egyedi kombinációját tartalmazza a legoptimalisabb eredmény elérése érdekében. Alfa –hydroxi savat: glycolsavat és tejsavat, béta-hydroxi savat: salycil savat, valamint citromsavat és kojic savat tartalmaz különböző koncentrációban. Az alfa-hydroxi savak felszíni hámlást okoznak és antioxidáns hatásúak, a béta hydroxysavak fertőtlenítő- és gyulladáscsökkentő hatásúak, valamint keratolytikumok, a citromsav a felszíni hámlasztáson túl energetizálja a bőrt az anyagcserére kifejtett hatása révén, míg a kojicsav a pigmentfoltok ellen hat. Speciális gél formulája van, ami tulajdonképpen egy cellulose folyékony kristály. Biztonságos peelinget eredményez, mivel egy szabadalmaztatott technológia segítségével sor kerül a hydroxisavak semlegesítésére. Mivel a folyamat során a savat semlegesítjük, így látható hámlás nem következik be a kezelést követően, hanem a hámlás mikroszinten zajlik le, így a mindennapi tevékenységeinket megszakítás nélkül folytathatjuk. A kezelés során a páciens minimális égő érzést érezhet, illetve finom bőrpír jelenhet meg. A semlegesítés során Co2 buborékok képződnek , amit a páciens is érezhet. Alkalmazása kúraszerűen javasolt, akár 6-10 héten keresztül heti alkalommal. Az egyes kezelések hatása összeadódik, így a végeredmény fokozatosan alakul ki. Alkalmas a fáradt, fakó, bőr dohányos bőr felfrissítésére, enyhe acnes folyamat esetén és kezdődő ráncok, valamint pigmentfoltok kezelésére.

A TCA savakkal végzett kezelés során nem történik semlegesítés, így mélyebb hatást érünk el egészen a bőr középső rétegének felső szintjéig, viszont erősebb hámlás tapasztalható, mely nem tart tovább 2-3 napnál. A Post Peel Mask segítségével pillanatok alatt megszűnik a sav okozta fájdalom és azonnal beindul a regenerálódás folyamata. A bőrpír 20-40 perc alatt húzódik vissza. Általában 4 kezelés javasolt heti rendszerességgel. Az Only Touch készítmény alkalmas az 1 cm-nél nem nagyobb pigmentfoltok lokális kezelésére az arcon és a kézfejeken.

Amennyiben komolyabb problémákat szeretnénk kezelni és lehetőségünk van felépülési idő beiktatására, akkor alkalmazhatjuk a fenol tartalmú hámlasztókat. Csak az arcon, vagy az arc egyes részein (szem és szájkörnyék) vethető be ez a típusú hámlasztás. Mivel a bőrt teljes mélységében megújítja, ezért erőteljes hámlással jár és 9 nap alatt teljesen fiatal, új bőr alakul ki. Nagyon fontos, hogy a páciens együtt működjön a kezelőorvossal és a kezelést követő utasításokat maradéktalanul tartsa be. Kitűnően alkalmazható erősen fénykárosodott, kreppes bőr kezelésére, ráncok, pigmentfoltok finomítására, a szájkörnyéki dohányos ráncok és az alsó szemhéj „kémiai plasztikájára”.

Easy Droxy Peeling eredmény

Easy Droxy Peeling eredmény

TCA eredmény

TCA eredmény

Ellenjavallatok

Ellenjavallatai között szerepelnek az akut, gyulladásos, lázas megbetegedések, bőrfertőzések, egyes belgyógyászati kórképek, autoimmun betegségek, vérzékenység, terhesség és szoptatás

Egyes esetekben szükség lehet a beavatkozás előtt előkészületre: alkalmaznunk kell preventív kezelést, ha a páciens hajlamos herpeszre.

Utókezelés

A kezelést követően javasolt a fényvédelmen kívül a kornak és a bőrproblémának megfelelő, célzott bőrápolást biztosító, pigmentfolt halványító, hidratáló, vitamint tartalmazó krémek alkalmazása, amelyek nemcsak védenek és táplálnak, hanem elősegítik a bőr regenerációját is. Ilyenkor a peelinget végző orvos által javasolt készítmények alkalmazása javasolt és minden olyan kozmetikai beavatkozás kerülendő, amely a bőr irritációját eredményezné. A pácienst minden esetben felvilágosítjuk arról, hogy milyen felépülési idővel kell számolni a kezelést követően.

A peelingek különböző típusait alkalmazhatjuk önállóan, de kombinálhatjuk is más esztétikai kezelésekkel, amelyek tovább táplálják a bőrt. Alkalmazhatunk a peelingekkel kombinálva nem keresztkötött hyaluronsavval végzett mélyhidratálást, , vagy Dermapennel juttathatunk a bőrbe saját vért, a benne lévő növekedési faktorok jótékony regeneráló hatását kihasználva. A bőr egységessé, üdévé, feszessé és fiatalosan hidratálttá válik a kezelés-kombinációk révén.

ÍRJA MEG KÉRDÉSÉT, IDŐPONT IGÉNYÉT!

HATTYÚ HÍRLEVÉL