A hely, ahol a szépség újjászületik!

Természetes hatóanyagok a vitamininfúziókban

Vitaminok listája, egyéb hatóanyagok az anti-aging vitamininfúziókban

A vitaminok nélkülözhetetlenek az emberi szervezet működéséhez. A szükséges vitaminokat a szervezetünk számára legtöbb esetben a táplálkozással biztosíthatjuk. Az intravénásan kapott vitaminok felszívódása és hasznosulása azonban magasabb, biztosabb és gyorsabb, mint a szájon át történő adagolás.

Az emberi testnek a megfelelő működéséhez és az egészség megőrzéséhez szüksége van a folyamatos vitaminellátására. A vitaminok növelik a szervezet energia és oxigén szintjét, a fizikai és szellemi állóképességet, valamint serkentik az immunrendszert, és ellenállóbbá teszik a szervezetet a fertőzések ellen

Az egészségünk megőrzése érdekében szervezetünk számára A-, C-, D-, E-, K- és a 8 különböző B- vitamin szükséges.

A vitaminok két csoportját különböztetjük meg

 • vízoldékonyak, mint a C- és a 8-féle B-vitamin, melyeket a testünk gyorsan felhasznál és a felesleg kiürül
 • zsíroldékonyak, amelyek közé az A-, D-, E- és K-vitaminok tartoznak. Ezen vitaminok fel nem használt mennyisége a szervezetben felhalmozódik és a máj , valamint a testzsír raktározza őket

Minden vitamin speciális szereppel bír:

 • A-vitamin az éleslátás és a bőr egészségének megőrzésében játszik szerepet
 • B1 vitamin (thiamin) a szénhidrát-anyagcserében résztvevő enzimek működését segíti, emellett pedig támogatja az idegrendszert és szükséges az izmok működéséhez.
 • B2 vitamin (riboflavin) fontos szerepet játszik számos anyagcserefolyamatban, a pajzsmirigy működésében, vassal együtt szedve növeli a vörösvérsejtek számát. Gondoskodik az egészséges bőrről és az erős körmökről és jót tesz a látásnak.
 • B3-vitamin (niacin) csökkenti a koleszterinszintet és a zsírsavszintet. Enyhíti a migrént , depresszió és alvaszavar esetén is hatékonyan alkalmazhatóB5 vitamin (panthotensav) védi az idegrendszert, segíti a szénhidrátok, zsírok és fehérjék jobb hasznosulását, illetve migrén és a krónikus fáradtság kezelésében lehet jó segítség.
 • B5-vitamin (pantoténsav) a kortizol hormon termelésében vesz részt, amely segít a stressz kezelésében és csökkenti a gyulladást. Mivel a kortizol fokozza a zsírlebontást, segédje, a B5-vitamin is a karcsúság vitaminja. Növeli vitalitásunkat, a sejtek energiatermelését, a haj pigmentálódását.
 • B6 vitamin (piridoxin) részt vesz a vörösvérsejtek képzésében, az fehérjeszintézisben és ingerületátvivő anyagok - pl. a szerotonin – szintézisében.  Stimulálja a védekezőrendszert, és segíti a fehérje-anyagcserét.
 • B7 vitamin (biotin) erősíti a hajat és a körmöt
 • A B12-vitamin (kobalamin) erősíti az idegrendszert, és serkenti a vérképződést. Gyermekeknél fokozza az étvágyat és a növekedést. Segíti a koncentrálást, és kiegyensúlyozottá tesz. Elősegíti az A-vitamin aktiválását, a sejtmag felépülését, a fehérje-, zsír- és cukoranyagcserében együttműködik a Cvitaminnal, folsavval és pantoténsavval.
 • C-vitamin (aszkorbinsav) közreműködik a kötőszövet felépítésében, erősíti a védekezőrendszert, és véd a fertőzésektől. Emellett semlegesíti a sejtkárosító szabad gyököket, melyek a környezetszennyezés, a stressz, a dohányzás és az UV-fény hatására képződnek.
 • D-vitamin segít a kalcium szabályozásában, amely hozzájárul az erős csontok és fogak kialakításához. C-vitaminnal együtt véd az influenza ellen.
 • E-vitamin védi a sejteket, fokozza a vérellátást, lassítja az öregedési folyamatokat, és segít a károsodott sejtek helyreállításában.
 •  
 • K-vitamin (phillokinon) gondoskodik az egészséges csontokról és elősegíti a véralvadást.
 • H vitamin (biotin) kulcsszerepet játszik az anyagcserében, stabilizálja a vércukrot, segíti a fehérjék feldolgozását és a zsírok elégetését. Erősíti a hajat és a körmöket. Szabályozza a faggyúmirigyek működését is, hiányában súlyosbodnak a seborrhoes bőrtünetek.

A niacinon (B3-vitamin) és D-vitaminon kívül a testünk nem tudja előállítani ezen anyagokat, ezért a szükségleteinket a kiegyensúlyozott táplálkozással biztosíthatjuk.

Az infúziós kúrákra vitaminpótlás esetén tekinthetünk úgy, mintha egy nagy lendületet kapna a szervezet, majd a feltöltődést követően már a szájon keresztül biztosított pótlás is elegendő lesz.

Nagyon sokféle hatóanyagot tudunk bejuttatni a szervezetbe az infúziós kúra során: vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, aminosavak, de homeopátiás készítmények kiteljesedettebb jótékony hatását élvezhetjük ily módon.

Egyéb hatóanyagok:

 • Folsav: elősegíti a vérképződést és a növekedési folyamatokat. Fokozza a feszültségoldó szerotonin és a stressz leküzdéséhez szükséges noradrenalin termelődését
 • Magnézium: elengedhetetlen a kalcium-, nátrium-, kálium- és foszforegyensúly fenntartásához, valamint a C-vitamin hasznosulásához. Az idegek és az izmok nonormál funkciójához nélkülözhetetlen és számos enzim hatékony működése lehetetlen nélküle. Jelentős szerepe van a szénhidrátok, a zsírok, és a fehérjék anyagcseréjében, továbbá az energiatermelő és -felhasználó folyamatokban.
 • Kalcium: rendkívül fontos ásványi anyag minden sejtnek, szövetnek szüksége van rá. A kalciumnak a csontok szilárdságának biztosításán kívül meghatározó szerepe van az idegek és izmok ingerelhetőségében, az izomösszehúzódásban, sőt még a véralvadásban is.
 • Cink: fontos szerepet tölt be a növekedésben, a genetikai aktivitás szabályozásában, illetve a szénhidrát-anyagcsere és a vércukorszint egyensúlyának fenntartásában. Fontos eleme az ízérzésnek is és a szervezet immunrendszerének optimális működéséhez is nélkülözhetetlen.
 • L-karnitin: nélkülözhetetlen szerepet játszik az idegrendszer és a szívizom megfelelő működésének fenntartásában. Legfőbb szerepét a zsírsavak elégetésében és a sejtek membránjának védelmében igazolták.
 •  
 • Alfa liponsav: erőteljes antioxidáns hatása révén véd a szabadgyökök károsító hatásától
 • Gluthation: eőreljes antioxidáns hatása mellett Növeli az energiaszintet, lassítja az öregedést, erősíti az immunrendszert, segíti a méregtelenítést, javítja az agyi funkciókat, csökkenti a stressz hatásait és megfiatalítja bőrünket.
 • Koenzim Q10: az általános erőnlét megtartásában tölt be kulcsszerepet, de erélyes antioxidáns hatása is van és számos kórkép és krónikus betegség megelőzésében is szerepe lehet.

Esszenciális zsírsavak

Nélkülözhetetlenek a sejtjeink számára, és fontos szerepet játszanak az immun-, az ér- és az idegrendszer működésében.szabályozzák Az esszenciális zsírsavak elősegítik a sejtmembrán visszaépítését, illetve megerősödését, így védik azt a káros behatásoktól.

Az esszenciális zsírsavak érintettek az energiatermelésben és a vérben történő oxigénszállításban is, a növekedésben, a sejtosztódásban, a sejtek közti kommunikációban és a hormontermelés szabályozásában is.

ÍRJA MEG KÉRDÉSÉT, IDŐPONT IGÉNYÉT!

HATTYÚ HÍRLEVÉL