Cooltech ORVOSI ZSÍRBONTÁS

Helyi zsírfelesleg hatékony és tartós eltávolítása műtét nélkül
A CoolTech cryolipolysis a legújabb műtétmentes zsírbontó eljárás, amely hatékonyan és biztonságos módon távolítja el a diétával és mozgással nem ledolgozható, lokalizált zsírtöbbletet. A CoolTech alapja egy kontrollált hűtési folyamat vákuummal kombináltan a környező szövetek (bőr, izom, idegek) védelme mellett. A cyrolipolysis beavatkozása nem igényel érzéstelenítést és hosszadalmas előkészítést, vagy utókezelést.

Orvosi zsírbontás korábban és napjainkban


Néhány évvel ezelőtt legtöbbször invazív, műtéti módszerrel, azaz zsírleszívással történt meg a nem kívánt helyi zsírszövet eltávolítása. Bár a beavatkozás kézzel fogható eredményt adott, mégis rejtett magában veszélyeket: altatásban történik, műtéti beavatkozás, speciális utókezelést igényel és hosszú felépülési idővel járhat.
Ezért is lépett fel egyre nagyobb igény a páciensek részéről a műtétmentes alakformáló eljárások iránt, amely a gyártók oldalán valóságos technikai forradalmat robbantott ki. Ennek eredményeként évről-évre modernebb, hatékonyabb megoldását lehetővé tevő, biztonságos készülékek és módszerek jelentek meg, amelyek a zsírleszívás reális alternatíváját jelentik az orvosi alakformálás területén.
Világszerte megfigyelhető tendencia, hogy az elvégzett alakformáló beavatkozások száma évről-évre drámaian nő.

Az alakformálás és a súlycsökkentés tekintetében a páciensek számára az a fontos, hogy olyan megoldásokat találjunk problémáira, amelyek hatékonyak, egészségüket nem károsítják, biztonságosak, mindennapi tevékenységüket nem befolyásolják, utókezelést nem igényelnek és a gyógyulási periódus nem tart tovább néhány napnál.

A CoolTech cryolipolysis a legújabb műtétmentes, orvosi zsírbontó eljárás, amely kontrollált hűtési folyamat és vákuum alkalmazása révén valósítja meg az igazán látványos eredménnyel járó, biztonságos alakformálást.

A CRYOLIPOLYSIS MENETE

A cryolipolysis hűtéses módszer alapja, hogy a zsírsejtek jóval érzékenyebben reagálnak a hűtési folyamatra más szövetekkel szemben. A vákuum szívó hatására a kezelendő terület zsírtöbblete a kezelőfej üreges részébe kerül: az így szeparált és izolált szövetben a kezelés idejére lecsökken a vérátáramlás. Ez azt eredményezi, hogy a hűtőhatás a zsírszövetben érvényesül. Egy védő membrán segítségével a bőr és egyéb szövetek nem károsodnak a kezelés során.
A precíz hűtési folyamat a zsírsejtekben egy természetes elhalási folyamatot, a zsírsejtek falában kristályosodási folyamatot indítja be. A cryolipolysist követően a kezelt terület vérellátása fokozódik, amely lokalizált zsíroldást eredményez és a zsír természetes anyagcsere utakon kiürül a szervezetből.

CoolTech cryolipolysis a Hattyú Alakformáló Központban


A cryolipolysis, vagyis a zsírfagyasztás egy nagyon pontosan kontrollált folyamat, amit a CoolTech kezelőfejében található hőmérséklet-érzékelők biztosítanak. Valamennyi cryolipolysis során 0 fok alatt egy speciális membránt alkalmaznak, amely a fagyási sérülések elkerülését szolgálja.
A CoolTech esetében mínusz (-) 8 fokon zajlik a kezelés, míg a vákuum mértékét szakorvosunk az előzetesen megállapított zsírszövet-tömöttség alapján határoz meg 200-240 mBar között, amely a páciens számára nem jár kellemetlen érzéssel.
A cryolipolysis kezdetén megmérjük a kezelendő területen a zsírszövet vastagságát, megállapítjuk a zsírszövet tömöttségét és amennyiben szükségesnek ítéljük meg az eredményesség és a páciens biztonsága érdekében szűkítőt használunk a kezelés során. A szűkítő különösen akkor javasolt, ha a kezelendő terület kemény, tömött tapintatú, elvesztette rugalmasságát, illetve a kezelendő terület kicsi. A szűkítő a hűtés, így a kezelés hatékonyságát nem befolyásolja. A cryolipolysis előtt fényképet készítünk a kezelendő területről, majd közvetlenül kezelés után és a kontroll során is. Körfogatot is mértünk minden alkalommal.
A cryolipolysist követően a területet elmasszírozzuk. A hidegterápiás zsírbontást követően, illetve a kezelések között szükség esetén a nyirok-és vérkeringés fokozására, a bőr feszesítése, valamint a cellulit mérséklése érdekében Venus Legacy eljárást alkalmazunk.

CoolTech cryolipolysis hatékonysága

A CoolTech eredményességét befolyásolja a zsírszövet minősége és vastagsága. A 20 mm-nél vaskosabb, laza zsírszövet a legideálisabb a zsírbontást szempontjából. A CoolTech tartalmaz egy szűkítő kezelőfejet is, amellyel vékonyabb, vagy tömöttebb zsírréteg, illetve a kisebb területek is kezelhetők. 6 különböző kezelőfej áll rendelkezésünkre, mellyel szinte bármelyik testtájék kezelése lehetséges. 1 alkalommal maximum 3 terület kezelését tudjuk elvégezni. Egy terület fájdalmatlan kezelése 70 percen keresztül zajlik, amely után a páciens azonnal visszatérhet a mindennapi tevékenységéhez. Területenként általában 1-3 cryolipolysis alkalomra van szükség. Amennyiben a kezelések ismétlésére kerül sor, 6-8 hetet hagyunk ki közöttük. A CoolTech gép két kezelőfejjel tud egy időben működni, ami lerövidíti a cryolipolysis időtartamát. A kezelést követően 15 nap múlva már látható az eredmény, de a teljes zsírbontó hatás 6-8 héten belül várható, amely akár 2-10 cm körfogat csökkenést is jelenthet.

Kontraindikációk

- 18 év alatti kor
- Terhesség
- Vese működés-zavar
- Súlyos májbetegség
- Szövődményes cukorbetegség
- Daganatos betegségek
- Akut gyulladásos folyamat
- Raynaud syndroma
- Cryoglobulinaemia
- Szisztémás betegségek bőrtünettel
- Hideggel szembeni ellenérzés

Mellékhatás

A leggyakoribb mellékhatás a közvetlenül a kezelést követően jelentkező, legfeljebb 1 órán keresztül tartó diszkomfort-érzés. Enyhe formában ez jelen lehet heteken keresztül, amelyet enyhe bőrpír kísérhet. Ritkábban előfordulhat égő érzés a kezelt területen. Gyakoribb az érzészavar és a zsibbadás-érzés a cryolipolysist követően a hosszabb időn keresztül tartó hideg-hatás következtében, amely 1-8 héten keresztül is fennállhat. A területen érzékelhető bizsergés, esetleges érzéketlenség is előfordulhat átmenetileg és a páciensek gyakran számoltak be arról, hogy a kezelt terület tapintata megváltozott. Ritkán átmeneti bevérzés jelentkezhet. a zsírbontott területen

Utókezelés

Az cryolipolysis a páciens részéről nem igényel semmilyen előkészítést és kényelmetlen utókezelést. Kérésünk csupán arra szokott irányulni, hogy a kezelés hatékonysága érdekében a bő folyadékfogyasztás mellett minimálisan csökkentsük a bevitt szénhidrát-és zsírmennyiséget. A módszer a páciens aktív közreműködésével tartós eredményt biztosít, amely akár 2-10 cm körfogat csökkenést is jelenthet.

CoolTech cryolipolysis előtti konzultáció

A Hattyú Alakformáló Központunk gyakorlatának megfelelően pácienseink kezelését orvosi konzultáció előzi meg igény- és állapotfelmérés céljából. Ennek keretében szakmai szempontból összeállítjuk a páciens problémájára legideálisabb kezelési tervet, akár több módszer együttes alkalmazásával. Amennyiben páciensünk súlyfelesleggel is küzd, az alakformálás előtt testsúlycsökkentés szükséges.
A páciens megismeri a választott alakformáló kezeléseket, azok hatásmechanizmusát, várható eredményét, lehetséges mellékhatását, a hatékonyságát befolyásoló tényezőket és választ kap minden felmerülő kérdésére. A konzultáció során derül fény arra is, hogy a páciens esetében nincs-e egészségügyi ellenjavallata a választott zsírbontó megoldásnak, illetve, hogy teljesíti-e azokat a kritériumokat, mellyel ideális alanya lesz a kezelésnek. A konzultáció során további életmódbeli és táplálkozási tanácsadás is történik. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy pácienseink számára olyan alakformáló megoldásokat kínáljunk, amelyek egyénre szabottak, hatékonyak, egészségüket nem károsítják, biztonságosak, mindennapi tevékenységüket nem befolyásolják és utókezelést sem igényelnek.