Dr. Markó Sylvia
Háziorvos szakorvos, Orvosi természetgyógyász
Hagyományos kínai orvoslás szakorvosa, Akupunktör

Orvosi tanulmányaimat a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végeztem summa cum laude eredménnyel.

Szakmai gyakorlatom az ORFI Kórház Reumatológiáján kezdődött.

1979-ben családommal Németországba költöztem, ahol a bonni egyetemi klinika belgyógyászati osztályán végzett orvosi tevékenységem után 1982-ben Krefeldben, később Düsseldorfban (Észak- Rajna Westfália) magánpraxist nyitottam. Ezekben 32 éven át dolgoztam.

Eleinte háziorvosként gyógyítottam, majd 1985-től kezdve áttértem az iskolai medicina mellett egyre inkább betegségek komplementer gyógyítására. 1995-ben lettem az orvosi természetgyógyászat és a kínai medicina, akupunktúra szakorvosa. 2000-től intenzíven foglalkoztat az Anti-Aging medicina is, mely témának fő nemzetközi társaságainál rendszeres tanulmányokat folytatok.

Németországi éveim alatt számos továbbképzésen vettem részt, úgy az iskolai orvoslás, mint a természetgyógyászat részéről, melyeknek eredményeképpen elmondhatom, hogy a természetgyógyászat minden (németországi értelemben vett) szakterületét ismerem, de nem mindegyiket alkalmazom.

2014-ben tértem vissza Budapestre, ahol az első években a Rózsakert Medical Centerben alapítottam meg a Komplementer Medicina részleget, melyben orvosi természetgyógyászati tevékenységemet végeztem.

Meggyőződésem, hogy a betegségek diagnosztikájában, gyógyításában és megelőzésében a nyugati típusú orvoslás és a komplementer medicina (természetgyógyászat) szoros kapcsolata, egymás kiegészítése a helyes út.

Szakvizsgáim:

- Háziorvos szakorvos – Németország
- Orvosi Természetgyógyászat – Németország
- Hagyományos kínai medicina – Németország és Magyarország
- Akupunktúra – Németország
- Anti-Aging Medicina - Németország