Hattyú - Orvos-Esztétikai Klinika"
A hely, ahol a szépség újjászületik!

PRP (Drakula ) terápia - Arcfiatalítás saját vérrel

A „PRP”vagy „Drakula” kezelés egy nagyon hatékony bőrfiatalító eljárás, amely során megfelelő mennyiségű, vérlemezkékben gazdag, saját plazmát juttatunk a bőrbe az arc, a nyak, a dekoltázs, vagy a kézhát területén.

Egy olyan biostimulációs kezelésről van szó, amely a szervezet saját gyógyító és regenerációs mechanizmusait teljesen természetes módon indítja be. Hatékonyságát és biztonságos voltát számos tanulmány igazolta. Az utóbbi években egyre nagyobb teret hódít ez az eljárás az esztétikai bőrgyógyászatban: alkalmazhatjuk ránctalanítás, bőrfeszesítés, bőrfiatalítás és megújítás terén, de nagyon ígéretes hatását tapasztaltuk különböző típusú hajhullások esetén is.

A vérlemezkékből felszabaduló növekedési faktorok és signál molekulák a célsejtek ( fibroblastok, mesenchymalis őssejtek, hámsejtek)  megfelelő receptoraira gyakorolt hatásuk révén  olyan folyamatokat stimulálnak, melyek beindítják a sejtszaporodást, az őssejt-differenciálódást, fokozzák az új kollagénrostok termelődését és az érképződést, valamint a kötőszöveti alapállomány átalakulását. A PRP stimulálja a kötőszövet fénykárosodott komponenseit és növeli a kollagéntermelést, amely rugalmasabb bőrt eredményez. Arra is vannak bizonyítékok, hogy a PRP hatására megnövekszik a szervezet saját hyaluronsav-termelése, amely térfogatnövelő hatása mellett jótékonyan befolyásolja a bőr feszességét. Ezen folyamatok hatására a bőr szerkezete megújul, visszanyeri üde, fiatalos ragyogását, feszessé válik, a ráncok elsimulnak. Tanulmányok igazolják, hogy a PRP stimulálja a hajhagymák őssejtjeinek osztódását és differenciálódását. Szignifikáns változást észleltek a haj minőségében is: a hajszálak vastagsága és ellenálló képessége is jelentősen megnövekedett.

Igazi újdonság, hogy saját vérből lehetőségünk van egy speciális melegítési és hűtési technológia alkalmazásával gél állagú bio feltöltőanyag előállítására, mely átmenetet képez a hagyományos fillerek és a zsír graft között. Nagyon természetes eredményt biztosít, magában hordozva a PRP összes előnyét, de kifejezetten a volumennövelés, ránckorrekció indikációjában javasolt alkalmazni. Hatása felszívódást követően is észlelhető az összetevők által beindított biostimulációs, regenerációs folyamatok révén.
 

Kinek ajánlott?

A kezelést orvosi konzultáció előzi meg, melynek során közösen döntünk a pácienssel, hogy számára javasolható-e ez a kezelés, illetve, hogy az ő problémája esetén megoldást nyújt-e ez az eljárás. Ezen túl a módszer sikerének titka a vér megfelelő körülmények között és technikai háttérrel történő feldolgozása, mely során megkapjuk a vérlemezkékben gazdag plazmát, amely vörös és fehérvérsejtet nem tartalmaz. A vérlemezkékben gazdag plazmából megfelelő mennyiséget kell visszajuttatnunk a kezelendő bőrterület megfelelő rétegébe a kívánt hatás elérése céljából.
 

Ellenjavallatok

Döntünk arról is, hogy a páciens egészségügyi állapotában nincs-e olyan tényező, mely a kezelést kontraindikálja. Nem végezhető el a beavatkozás gyulladt arcbőr esetén, lázas állapotban, valamint ha a páciens fertőző májgyulladásban vagy véralvadási zavarban szenved, illetve kemoterápiában részesül. Terhességben és szoptatás alatt szintén nem javasoljuk a kezelést.
 

A kezelés menete

Az állapotfelmérés során döntünk arról is, hogy szükséges-e előkezelnünk a bőrt lézerrel, esetleg mikrofókuszált ultrahanggal, illetve, hogy önmagában, vagy esetleg más terápiás beavatkozásokkal kombinálva érhetjük el a legjobb eredményt.

A kezelendő bőrfelületet C-vitaminos peelinggel  készítjük elő a beavatkozásra. A kezelés során a könyökvénából levett vérből kinyerjük a vérlemezkékben gazdag plazmát, majd az előzőleg érzéstelenített bőrfelületbe injektáljuk apró szúrásokkal kis bólusokban. Ezt követően a beindított biostimulációt oxygénkezeléssel fokozzuk, végül bőrnyugtató maszkkal zárjuk a kezelést.

A kezelést fél éven belül 3x kell megismételnünk. A hatás hosszútávon, 1,5-2 évig észlelhető.
 

Mellékhatások

Mivel idegen anyag nem jut a szervezetbe a kezelés során, így allergiás reakciótól nem kell tartanunk, esetleg átmeneti bőrpír és helyi duzzanat alakulhat ki, de a szervezet egészére vonatkozó, általános hatást a kezelés nem fejt ki. A tűszúrások nyomán apró bevérzések jelentkezhetnek, melyek néhány napon belül regenerálódnak. A kezelt terület gondos fertőtlenítésével a fertőzésveszély elkerülhető.
 

Utókezelés

Kifejezett utókezelést nem igényel, a kezelt terület védelme javasolt 2-3 napig fénytől és a fizikai behatásoktól.

 

ÁRLISTA MEGTEKINTÉSE

VISSZA

Kapcsolódó kezeléseink: APTOS , Silhouette Soft - „Felemelő élmény arcának" , Vékonyszálas kontúrterápia - Arcemelés biofonalakkal

Bejelentkezés

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész legyen kínálatainkból, akcióinkból, híreinkből.

A kezelések hatásosak és fájdalommentesek, de főként azért lettem visszajáró vendég a Hattyú klinikán, mert mindenki segítőkész és nagyszerűen bánnak a páciensekkel.
A Hattyú klinikán mindenki barátságos, a kezelések mellett a szép környezet is pozitív hatással volt rám.
Több bőrgyógyásznál jártam már, de Renáta a legprofibb mindannyiuk között, óriási szakértelme van, ráadásul mindig kedves és mosolygós. Szívesen járok hozzá kezelésekre.
Elsősorban a profi kezelések és az elegáns környezet miatt ajánlom a helyet mindenkinek.
A szülés után nagyon rosszul viseltem a rajtam maradt plusz kilókat, ezért eljöttem Renátához egy Venus Freeze kezelésre, ami a zsírpárnákon kívül a narancsbőrömet is megszüntette. Minden kismamának csak ajánlani tudom.
Imádok napozni és a családommal sokat járunk a tengerpartra nyaralni. Minden évben megvizsgáltatom az anyajegyeimet, mert már többször is előfordult, hogy leégtem és félek a melanómától. Renáta maximális alapossággal vizsgálja át a bőrömet, és magabiztosan dönti el, hogy melyik anyajegy okozhat problémát a későbbiekben.
Régóta problémás volt a bőröm, és a legdrágább arckrémek semmit sem segítettek. Dr. Kriston Renátát egy ismerősöm ajánlotta, és már az első kezelés után szemmel látható volt a javulás az arcomon. A kezelések teljesen fájdalommentesek, mindenkinek csak ajánlani tudom!
A doktornő kellő megértéssel és szakértemmel fordult hozzám és segített kiválasztani a legmegfelelőbb kezelést a problémámra. A hajam nő létemre nagyon ritka és vékonyszálú volt, a mezoterápiás kezelések óta viszont sokkal dúsabbnak és egészségesebbnek látszik az eddiginél.
Ma már idősebb korban is elvárják egy nőtől, hogy fiatalosan nézzen ki. A Hattyú Klinikán az arcom és a dekoltázsom bőrét fiatalíttattam meg, a doktornő profihoz méltóan végezte a munkáját, úgyhogy biztos, hogy 1,5 év múlva is visszajövök egy következő kezelésre.
Nagyon zavart a narancsbőröm, különösen amikor arra gondoltam, hogy mindjárt itt a nyár és bikinire kell vetkőznöm. A cellulit kezelés azonban nagyon pozitív eredményt hozott, ha tudom, milyen hatékony, már évekkel ezelőtt eljövök.
Barátságos fogadtatás, szép környezet, tökéletes szakértelem. Már évek óta járok a doktornőhöz, és nagyon elégedett vagyok vele és a kezeléseivel.
< >