ZO Koncepció

ZO® FILOZÓFIA

A ZO® Skin Health bőrterápiás és bőrápoló rendszere egyénre szabott tanácsadás és szakorvosi felügyelet mellett a bőr egészséges működésének helyreállítására és fenntartására törekszik. A Dr. Zein Obagi iránymutatása mellett kifejlesztett termékekben megtalálható hatóanyagok egyedülálló összetétele, valamint a speciális bejuttatási technológiák alkalmazása lehetővé teszi, hogy – kortól és nemtől függetlenül – mindenki megtapasztalhassa a hosszútávon egészséges bőr élményét.
A tudomány és bőrápolás közötti dinamikus kapcsolat a ZO® Skin Health, Inc. létének esszenciája, melynek célja a bőrproblémák hatékony megoldása, helyreállítva a bőr természetes funkcióit, létrehozva és egy életen át fenntartva az egészséges, szép bőrt.

BŐRÁPOLÁSI ALAPELVEINK

1. Gyulladásgátlás
A bőr, mint az emberi test legnagyobb szerve, állandó harcban áll a gyulladással, amely meggyengítheti, vagy akár képtelenné is teheti arra, hogy megfelelő módon működjön. Sokféle tényező vezethet gyulladáshoz: bőrbetegségek, baktériumok, irritáló vegyi anyagok, UV-fény és táplálkozási faktorok. Amennyiben az akut gyulladás tartósan fennáll, krónikus gyulladás alakul ki, amely már sejtszinten is kifejezetten káros lehet. Ennek kezelése a korábbi megközelítésekben nem volt soha a bőrfiatalítás célja, a ZO® Skin Health azonban valamennyi programjában és termékében nagy hangsúlyt fektet rá. A terápiás protokollok egy részében a helyi alkalmazású hatóanyagok megfelelő koncentrációban, gyakorisággal és mennyiségben való használata egy 2-4 hétig tartó akut gyulladásos fázist idéznek elő annak érdekében, hogy megakadályozzák vagy eliminálják a krónikus bőrgyulladást. Ezzel lehetővé téve a bőr számára, hogy természetes mechanizmust fejlesszen ki, amellyel képes az akut gyulladás leállítására, valamint a krónikus gyulladás megelőzésére és eliminálására. A ZO® Skin Health valamennyi terméke magas koncentrációban tartalmaz gyulladáscsökkentő és antioxidáns formulát, ezáltal egymásra ható, erősítő módon fokozzák a bőr saját ellenálló képességét.

2. Stabilizáció
A bőrt alkotó egyes sejtek működésének stabilizálása, optimalizálása a testmozgás egész testre gyakorolt jótékony hatásához hasonlóan erősebbé és egészségesebbé teszi a teljes bőrfelületet. A bőr strapabíróbb lesz, ha megfelelő táplálékhoz jut, és adottak számára azok a feltételek, amelyeknek köszönhetően megerősödhet. Az ilyen bőr aktív módon saját magát regenerálja, gyorsabban gyógyul sérülések és betegségek után, természetesen hidratált lesz, és ragyogóvá, sugárzóvá válik. A stabilizáció során használt aktív hatóanyagok a bőrt alkotó sejtek működését serkentik, a bőr normál élettani folyamatait visszaállítják, a pigmentképző sejteket stabilizálják, fenntartják a bőrön a lágy keratin képződését, így egyenletes tónusú, természetesen hidratált, erős bőr képződik, mely ellenáll a külső károsító tényezőkkel szemben.
A stabilizációhoz használt legoptimálisabb vegyület a retinol – melyet a ZO® Skin Health termékei egyedülállóan magas koncentrációban tartalmaznak –, a szabadalmaztatott bejutási metódusok pedig lehetővé teszik, hogy a magas retinol koncentráció a bőr minden rétegében, minden egyes sejten kifejtse a hatását (a retinol különböző vivő formátumai akkor is optimális választásnak bizonyulnak, ha nagyon gyors terápiás, vagy lassabb, fenntartó kezelésre van szükség).

3. Hidratálás
A kor előrehaladtával a bőrünket alkotó sejtek működése lelassul – 25-30 éves korban észlelhető először, hogy az arcbőr természetes hidratáltsága lecsökken. Ennek oka a hámsejtek osztódásának lassulása, az elhalt sejtek nem megfelelő eltávolítása, valamint a hám- és kötőszöveti réteg közötti barrier-gát funkció gyengülése. A kötőszöveti sejtek működésének lassulása miatt azok kevesebb kollagént és elasztint, valamint vízmegkötő GAG molekulát termelnek (legismertebb fajtájuk a hyalorunsav). A száraznak érzett bőrre így nagyon korai életkortól hidratáló krémeket kenünk, melyek az elhalt, nem levált felhámú bőrfelszín mélyedéseit kitöltve átmenetileg simítják a bőrt, a száraz érzést pedig csökkentik.
A hidratálók vízből, lipidből és proteinekből állnak, így a bőrünket alkotó sejtek felé azt az üzenetet közvetítik, hogy nem kell működniük, mert kívülről megkapják a szükséges anyagokat. A zsírosabb krémek továbbá akadályozzák az elhalt hámsejtek normál leválását; a faggyú, zsíros krém és elhalt hámsejtek elegye eltömíti a pórusokat, mely gyulladást indukál; fokozódik a faggyútermelés; csökken a bőr saját védekező funkciója, ezáltal fokozódik a bőrön keresztüli vízvesztés; a bőr pedig még szárazabb lesz, ami ismételt hidratáló használatot eredményez. Ez az ördögi kör hónapok, évek alatt masszív bőrminőség romlást idéz elő. Így a legkárosabb tevékenység, amit a bőrünkkel tehetünk az, ha tartósan használunk nem megfelelő „bőrápoló”, hidratáló készítményeket.

4. Faggyútermelés
A faggyúmirigyek működését hormonális és környezeti hatások szabályozzák, a krónikusan gyulladt bőr viszont fokozott faggyútermelést idézhet elő. Arcbőrünk intenzív faggyútermelése evolúciós maradvány, a mai világban azonban a bőrnek nincs szüksége annyi faggyúra, mint amit a mirigyeink termelnek. A faggyúmirigyek mérete szövettanilag igazolhatóan 30-35 éves kortól 5 évente megduplázódik, ezért válnak tággá az arcbőr pórusai az idő előrehaladtával.
A fokozott faggyútermelés akadályozza az elhalt hámsejtek normál leválását; az elhalt, de nem levált hámsejtek tömege, valamint a bőrünket ért szennyeződések eltömítik a pórusokat, és gyulladásos folyamatokat indítanak el; továbbá fokozódik az akneképződés, amely tartós gyulladást produkál, egyenetlen pigmentképződéssel, gyulladás utáni sötétebb, gyógyult foltokkal, hegekkel jár. Alapvető tehát, hogy minden egyes arcápolási protokollnak, minden életkorban része kell, hogy legyen a faggyútermelés kontrollja, annak csökkentése.
A ZO® kezelések alapja a tökéletes bőrtisztítás, valamint az elhalt hámsejtek eltávolítása mellett a bőr faggyútermelésének teljes mértékű kontrollja. A faggyútermelés minimalizálása esszenciális lépés pigmentációs problémák esetén is, ugyanis ez a folyamat járul hozzá a pigmentanyagot termelő sejtek működésének stabilizálásához.

5. Fényvédelem
A napfénynek való kitettség bőrszíntől és kortól függően különbözőképpen hat a bőrünkre. Napozás közben az UV-sugárzás hatására sejtszintű változások következnek be, a bőr védelme érdekében aktiválódik a pigmentet termelő sejtjeink működése, de fokozódik a bőrön keresztüli vízvesztés is.
A napégés gyulladásos folyamatokat indít el a bőrben. Megzavarja a sejtek működését, DNS károsodást okoz, tartós hatásával feltöredezi a tartóváz rostjait, a bőr gyorsabban öregszik, száraz, petyhüdt lesz, a ráncok elmélyülnek, a sejtszintű DNS károsodás, és annak nem megfelelő reparálása pedig fokozza a bőrdaganatok kialakulásának a veszélyét. A bőr toleranciájának növelésével, saját regenerálódó képességének megerősítésével, valamint megfelelő fényvédőt használva a bőr nagyobb védelmet élvez.
A ZO® fényvédő termékek egyedülállóan tartalmaznak az ásványi fényvisszaverő hatóanyagokon kívül melanint, mely a bőr védekező képességét utánozva 8-10 órás tartós fényvédelmet képes biztosítani az arcbőrnek. Fontos továbbá a magas antioxidáns koncentráció a termékekben, melynek segítségével a károsodást kiváltó hatásokat is enyhíteni lehet. Zo 3 step peeling teljes bőrfelszíni és mély megújulást eredményez, rövid regenerációs idő mellett. Az intenzív hámlasztást kizárólag a ZO® bőrterápiákkal már előkezelt pácienseinknek végezzük.
A kezelés három lépcsőből áll:
1. specifikus összetételű savkoktél felvitele, mely szalicilsav, triklór-ecetsav és tejsav komplex keveréke
2. 6 %-os retinol krém bemasszírozása az arcbőrbe, mely a sav által megnyitott réseken keresztül elér a bőr irharétegébe, így hatva a kollagént és elasztint termelő sejtekre. Beindítja ezen sejtek regenerálódását, termelődését.
3. A fokozott, hámlási periódusban, a bőrt speciális hidratáló, nyugtató krémmel kell ápolni, és fényvédelmet alkalmazni. Támogatja a bőr természetes regeneráló folyamatát, ami a bőr megújulásához szükséges.
A kezelést követő ötödik-hatodik napon az intenzív hámlást követően a bőr teljesen megújul: egy erős, egészséges, homogén, ellenálló új bőr képződik, mely feszes és látványosan megújult lesz. A retinol pedig tovább dolgozik a bőr irharétegében, és folyamatosan fokozza a bőrtónust, simítja ki a ráncokat.

A kezelés kifejezetten ajánlott:

- akne, problémás bőr kezelésére
- hegek korrekciójára
- rozáceás bőr gyógyítására
- napkárosodott bőrre
- pigment-problémára
- tág pórusok
- fakó arcbőr
- texturális egyenletlenségek
- ráncok ellen, anti-aging kezelés részeként

Ellenjavallatok:

- aktív herpesz fertőzés és kiütés jelentkezik a kezelendő területen
- sebzett vagy leégett bőrfelület található a kezelendő területen
- terhesség és szoptatás alatt
- amennyiben sugárkezelés történt a kezelendő területen
- az összetevőkkel szembeni allergia